Sample image

De dagelijkse verzorging van de mond!

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk; u voorkomt gaatjes (cariës), tandsteen, slechte adem en u houdt een stralend schoon gebit. Een verzorgd en sterk gebit is een dankbare eigenschap waar u een leven lang profijt van zult hebben.

Hoe poets ik het beste?

Het is belangrijk te onthouden dat bij elektrisch poetsen, de tandenborstel het feitelijke werk doet. Oefen dus weinig tot geen druk uit en houd de roterende en/of pulserende borstel een aantal seconden tegen uw tand of kies aan. Verplaats de borstel vervolgens naar de bovenkant van de tand of kies, zodat de borstel ook tussen de tanden/kiezen kan poetsen. Vergeet tot slot de binnenkant niet (de drie B’s; binnenkant, buitenkant en bovenkant!). Verplaats de borstel alleen om van tand of kies te wisselen en maak geen heen- en weergaande poetsbeweging. Houd een vaste poetsvolgorde aan, bijvoorbeeld van links naar rechts van beneden naar boven. Vergeet niet achter de laatste kies te poetsen! Al met al duurt een goede poetsbeurt tussen de 2 en 3 minuten.

Gaatjes voorkomen

Poets minimaal twee keer per dag 2 a 3 minuten uw tanden met een fluoridehoudende tandpasta. Flos en/of stoker tussen de tanden om interdentaal tandbederf te voorkomen. Neem na het snoepen een xylitol-houdend kauwgompje of snoepje. Dit remt de zuuraanval. Laat u adviseren door uw tandarts of door mij welke tandpasta voor u het beste is.

M. Stokhuyzen KvK: 32117617·AGB: 87-000727